zondag 23 december 2012

Kort nieuws 23 december

Deadline komt in zicht voor fiscal cliff

Het debat over de fiscal cliff of het 'begrotingsravijn' is totaal vastgelopen. In tussentijd zijn zowel het Huis als de Senaat als president Obama aan hun kerstvakantie begonnen. Juist voor Obama naar zijn vakantiebestemming Hawaï vertrok, probeerde hij zijn plan nog een laatste keer aan te prijzen aan de parlementsleden, die de fiscal cliff ten laatste voor 1 januari moeten zien te vermijden. Hij zei daarover:

"Het is een haalbaar doel; dit kan op 10 dagen tijd gerealiseerd worden. Noem me een hopeloze optimist, maar ik denk echt dat we het kunnen doen."

Om  de cliff te omzeilen zullen de twee Republikeinse leiders, John Boehner in het Huis en Mitch McConnell in de Senaat, enkele compromissen moeten maken. De beide kamers zullen na Kerstmis waarschijnlijk terugkomen uit hun vakantie om het debacle op te lossen. De druk op de Republikeinen om het probleem op te lossen, is enorm. Boehner, die vorige week nog een "Plan B" voorstelde, ziet zijn gezag bij zijn conservatieve partijgenoten echter steeds verder afnemen. (meer: 1, 2)


Newtown heeft laatste slachtoffer begraven

Op zaterdag heeft het stadje Newtown het laatste slachtoffer van het bloedbad op de Sandy Hook-school, de 7-jarige Grace Gay, begraven. De nabestaanden kunnen eindelijk beginnen te rouwen. Gouverneur Malloy heeft opdracht gegeven de vlaggen, die sinds het bloedbad halfstok hingen, terug te  heisen. (meer)


Sommige staten kiezen na bloedbad voor... laksere wapenwetten

Terwijl het Congres eindelijk bereid lijkt om in te boeten op het recht om een wapen te kopen en te dragen, doen sommige staten exact het omgekeerde. Dat meldt The Los Angeles Times. In zeven staten hebben wetgevers voorstellen ingediend om leerkrachten toe te laten om op school wapens te dragen. Het gaat om zeven traditioneel conservatieve staten. (meer)

Volgens een onderzoek van de Brady Campaign to Prevent Gun Violence is Californië de staat met de strengste wapenwetten. De Golden State gaat noordoostelijke staten als New York, New Jersey, Connecticut en Massachusetts vooraf.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten