zaterdag 22 december 2012

Kort nieuws 22 december

NRA wil scholen bewapenen

Een bloedbad zoals dat in Newtown (Connecticut) vorige week voorkom je door scholen van gewapende veiligheidsagenten te voorzien. Dat is het standpunt van de National Rifle Association of NRA, de vereniging voor wapeneigenaars en -voorstanders in de VS. Niet wapens, maar geweld in films en computerspelletjes en een te laks politiesysteem, zijn volgens de NRA de schuldige van zulke schietpartijen.

"Het enige dat een slecht persoon met een vuurwapen tegenhoudt is een goed persoon met een vuurwapen."
-- Wayne LaPierre, vicepresident van de NRA

De plannen van de NRA lijken niet in goede aarde te vallen. De Democraten zijn massaal tegen en ook de Republikein reageren lauwtjes. (meer: 1, 2)


Rechtbank blokkeert verbod op therapie om homo's te 'genezen'

(c) Olga Besnard / Shutterstock.com
Een Amerikaanse rechtbank heeft in beroep een nieuwe wet van de staat Californië tegengehouden. Het gaat om een wet die therapeuten verbiedt om minderjarigen te 'genezen' van homoseksualiteit. Gouverneur Jerry Brown ondertekende de wet eind-september om een einde te maken aan dat soort niet-wetenschappelijke praktijken. (meer)
Dat de rechtbank de wet, die op 1 januari in werking zou treden, nu tegenhoudt, is een zware klap voor de homorechtenbeweging in Californië.
De rechtbank moet zich nu zo snel mogelijk uitspreken over de grondwettelijkheid van het verbod op de controversiële 'gay conversion'-therapie. (meer)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten