donderdag 27 december 2012

Kort nieuws 27 december

(c) fcw.com
Weinig hoop op oplossing fiscal cliff

De hoop op een deal om de fiscal cliff te omzeilen wordt steeds kleiner. Nadat Boehner, de Republikeinse voorzitter van het Huis, zijn plannen noodgedwongen opborg, ligt de bal nu in het kamp van de Obama en de Democraten in de Senaat. Als er geen oplossing komt voor 1 januari, treden er automatisch een hele resem besparingsmechanismen in werking, met vermoedelijk economische malaise tot gevolg. (meer)



Putin staat achter verbod op adoptie door Amerikanen

De Russische president Putin bevestigde vandaag dat hij de controversiële wet die de adoptie van Russische kinderen door Amerikaanse staatsburger verbiedt, zal ondertekenen. De Amerikanen zien het als een vergelding voor hun beschuldigingen van schending van de mensenrechten in Rusland. (meer)



George H.W. Bush in 2010.
Afbeelding van Wikimedia Commons.
Bush sr. op intensieve zorgen

Voormalig president George H.W. Bush blijft op de afdeling intensieve zorgen van het Methodist Hospital in Houston (Texas). Hij werd in het ziekenhuis opgenomen om een aanslepende hoest en koorts te behandelen. De toestand verslechterde vorige week, maar de dokters zijn nu "voorzichtig optimistisch". Volgens het Witte Huis wordt president Obama op de hoogte gehouden van de voor- of achteruitgang van George H.W. Bush. (meer: 1, 2, 3)


Sneeuwstorm treft noordoosten

Nadat het Middenwesten vorige week getroffen werd door sneeuwstormen, wordt nu ook het noordoosten getroffen. Dat meldt USA Today. Volgens de weerdiensten zal de storm het zwaarst woeden in het binnenland van Pennsylvania, New York en New England, voor hij morgenochtend (vrijdag) naar Canada zou opschuiven. Er zijn al twaalf doden gevallen door het extreme weer in het noordoosten. (meer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten