woensdag 19 december 2012

Kort nieuws 19 december

(c) Time
Het Amerikaanse tijdschrift Time heeft president Barack Obama, die op 6 november herkozen werd, uitgeroepen tot persoon van het jaar. Obama genoot die eer ook al in 2008, het jaar van zijn historische verkiezing. (meer)


Robert H. Bork  (c) AP
Robert Bork, een conservatief Amerikaans rechtsgeleerde, is vandaag overleden. Bork was in de jaren 70 en 80 federaal procureur en rechter en werd in 1987 door president Ronald Reagan voorgedragen om in het Hooggerechtshof te zetelen. Die nominatie werd fel bestreden en de senaat stemde uiteindelijk tegen. (meer)


Vier dagen na de schietpartij op de Sandy Hook Elementary School in Newtown (Connecticut) blijft het debat over wapenbezit het nieuws domineren. Lees er hier meer over.


Een onafhankelijk onderzoek veroordeelt de beveiliging van het Amerikaanse consulaat in de Libische stad Benghazi, dat op 11 september aangevallen werd. Daarbij kwam onder andere ambassadeur Christopher Stevens om het leven. Het consulaat was, volgens het rapport, onvoldoende beveiligd. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft bovendien verzoeken om de missie beter te beveiligen genegeerd. (meer)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten